Tillbaka till rutiner kanske

Idag är det dags för mig att gå tillbaka till jobbet igen. Det var ändå lättare än vad jag trodde att gå upp imorse, men en får väl se hur det känns när en väl är på kontoret. 
 
Jag har i alla fall haft en fin sista semestervecka. Har träffat min syster, ätit glass med henne och Emelie i hamnen i Färjestaden, spelat Diablo med Bob (äntligen säger jag bara), fikat med Blondie, varit på marknaden med Blondie och Emelie, klippt lugg, tittat på Doctor Who och flyttpackat en massa. Nu står det 13 kartonger i lägenheten och än är vi inte klara. Om prick en vecka flyttar vi till vår nya lägenhet och jag längtar så mycket. Imorgon får vi nycklarna men då är Emelie redan på väg upp till Stockholm för att jobba på Sthlm Pride så vi väntar med att flytta tills hon är hemma igen. 
 
Jag hoppas verkligen, även om jag jobbar, att det blir finare väder i augusti. Jag tycker faktiskt att vi förtjänar det. Vill bara ha lite sol. MEN även om det inte blir någon sol alls så får jag och mitt hjärta en veckas sol i september, för då åker vi till Cypern. Började nästan gråta när vi bokade resan pga längtar dit så mycket. Längtar hem. Vi skulle egentligen åkt någon helt annanstans, till någon plats där ingen av oss har varit, men inget kändes bra. Har letat efter något mysigt hotell på någon liten grekisk ö, och trots alla dessa olika grekiska öar har vi inte hittat något som kändes bra i magen. Nu bokade vi på ett hotell i Protaras som ligger längs den stora vägen istället för invid bargatan vilket innebär att det förmodligen är lite lugnare. Dessutom verkar det inte särskilt barnvänligt vilket vi gillar, haha. Men! Innan dess är det jobb som gäller! 
 
P.S. Gillar att ni fortfarande tittar in här. Hoppas uppdateringen blir bättre snart. Puss. 
 
Jules | | En kommentar |

Ronneby Brunn

Vi går upp tidigt, Emelie vet inte varför mer än att vi ska åka iväg. Jag har sagt åt henne att packa ner bikini, men när vi kvällen innan ska packa ihop våra saker är hon trött från jobbet så jag får välja kläder. Lägger fram outfits för att åka, för kvällen och för nästa dag. Packar ner bikinin bredvid min egen. Vid halv tio åker vi från Kalmar. Vi kommer ut på E22:an och kör mot Karlskrona. Det vet inte Emelie förrän vi är nästan framme och jag ber henne att hjälpa mig hitta parkering. Det blir i ett någorlunda tomt parkeringshus där de spelar musik på hög volym. Vi tar trapporna upp till butikerna. Jag ser Lyko och blir glad, behöver ju nytt schampoo. Får hjälp av personalen när jag ber om det, blir rekommenderad ett schampoo för slitet hår. Läser på ingredienslistan och hittar inte en enda protein. Viskar i Emelies öra att vi ska gå, sedan tar vi oss ut på gågatan. Efter en stund i värmen är det dags för lunch, men restaurangen vi siktar in oss på öppnar inte förrän vid tolv. Istället tittar vi på alla imponerande byggnader på Stortorget, innan vi slår oss ner på en bänk och väntar medan vi blir varma i våra jeans och sneakers. Maten är åtminstone värd att vänta på: halloumiburgare för Emelie och kycklingfilé för mig. Fantastisk tzatsiki dessutom. Efter lunchen går vi en sväng till på stan, innan vi cirkulerar Karlskrona stad en stund med bilen för att därefter köra vidare.
 
Emelie vet ännu en gång inte var vi ska hamna och jag vet knappt hur jag ska köra. Kan inte gärna be henne hantera kartläsningen. Till slut kör jag i alla fall av motorvägen på förmodligen fel avfart, men vi hamnar rätt till slut ändå. Vi kommer till Ronneby Brunn där vi ska spendera eftermiddagen, natten och nästkommande morgon. Vid poolområdet är det fullt med folk och skrikande barn; det är ju lördag, sommar och soligt för första gången på evigheter. Så vi gör det enda rätta: går till spa:t. Där badar vi i den varma inomhuspoolen, bastar, badar jacuzzi utomhus och pussas. Njuter av solen på en liten uteplats och aktar oss för att halka på golvet vid poolen. När fingrarna har blivit russin för länge sen går vi tillbaka till vårt rum, duschar och gör oss i ordning. Sedan äter vi en middagsbuffé som kunde ha varit tio gånger bättre (faktiskt), men därefter tar vi bilen till Maxi för vindruvor, choklad och chips. Tittar på Sommarkrysset från hotellsängen, börjar titta på Armageddon men huvudvärken hos mig tar överhanden så vi slocknar innan elva. Kanske till och med innan tio? Jag vet knappt. Jag vet bara att jag älskar att få somna bredvid henne, oavsett om det är hemma eller i en hotellsäng.
 
Nästa dag äter vi alldeles för mycket till frukost, där äggröran får bra betyg och vi lyckas hitta pannkakorna trots att de står helt avsides från allt annat. Mätta och belåtna tar vi en liten vilostund på rummet igen. Det kan ju vara det bästa? Att gå och lägga sig igen efter frukost, menar jag. Efter utcheckning kör vi hemåt där vår saknade lille katt väntar. Så himla fint dygn. 
 

Jules, Sånt som är fint | | Kommentera |

Torsdag

Jag trodde nog att mitt bloggande skulle bli mer ihärdigt under semestern. Att jag skulle ha tid och lust att uppdatera här, för att ha något att se tillbaka på sen. Framöver. Det är ändå mitt livs första semester, det måste väl ändå räknas som något speciellt, tänker jag. Men hela första veckan gick liksom åt till att fylla 25. Att förbereda för födelsedagen, att fylla år, att mentalt hantera det. Antar jag. Sedan att förbereda och planera för festen, eller åtminstone tillställningen, då mina vänner var här. Det var fint hur eller hur, vi åt hemgjord pizza och glasståg till efteråt varvat med musikquiz och ett quiz om moi, såklart. Den här veckan började jag med att vara sjuk, så jag och Emelie har mest tagit det lugnt. Igår jobbade hon så då tittade jag på Doctor Who cirka hela dagen. 

I helgen ska vi iväg på hemligt äventyr. Det är i alla fall hemligt för Emelie än så länge. Men imorgon ska jag fixa lite hemma medan hon är på jobbet, träffa Simon och lite annat. Det blir kul! Måste bara låta stressen försvinna. Detta ständiga bekymmer. 

Jules | | Kommentera |
Upp