Funderingar och sånt ni vet

Hallå hallå. Jag har lunchrast och sitter på kontoret, är lite uttråkad för tillfället men funderar på att gå ner på stan om en stund. Behöver en liten paus idag då vi har årsmöte ikväll som börjar vid 17. Blir nog en lite för lång dag annars. Viktigt med pauser hörni! (Svepskäl för att kunna gå hem och pussa lite på Emelie under eftermiddagen, för hon kom i förrgårkväll och jag vill bara stanna tiden när jag är med henne). 
 
Jag känner mig lite loj just nu. Det är mycket som snurrar i huvudet samtidigt som jag är väldigt trött då jag har varit alldeles för uppjagad och stressad de senaste veckorna. Behöver lugn. Vill typ åka iväg, önskar en hade råd med det. Men jag ska försöka ha köpstopp i hela april (med några små undantag, så som ett par nya sneakers då mina håller på att falla isär), bara för att se om jag kan lyckas spara något. Skulle vilja lägga undan till något kul. Typ en resa eller en tatuering. Borde egentligen spara till något vettigare än så, men hallå, carpe yolo? Köpstoppet ska alltså gälla, förutom några få undantag: kläder, smink, accessoarer, onödiga prylar och alkohol. Kanske eventuellt dricker en cider eller två på Valborg men innan dess ska jag undvika det helt. Orkar typ inte vela varje gång alkohol finns med i bilden huruvida jag ska dricka en cider eller två, ett glas vin eller inget alls, det är ju egentligen bättre att bara skita i det helt. 
 
Som sagt, det snurrar mycket i skallen? Och detta är bara de enkla sakerna. Det som går att ta på. Egentligen snurrar det så mycket annat. Det får åtminstone bli mitt tips, den här gråa dagen i mars: testa att ha ett köpstopp och testa att ha en vit månad. Jag misstänker att det är både bra och svårt både och. Puss.
 
Jules | | Kommentera |

Tisdag 08:36

Gomorron. Hoppas att ni har sovit gott och också sitter vid ett köksbord och tittar ut på en blå himmel under frukoststunden. Underbart. 
 
Idag har jag tagit sovmorgon eftersom det är dags för del två av utbildningen ikväll, vilket innebär att jag kommer jobba till cirka halv åtta. Inte värt att jobba 11 timmar och avsluta med att prata inför folk i två timmar, blev ju helt slut sist. Igår var jag hos pyskologen och var både tacksam och arg - tacksam för att jag får så mycket hjälp men arg för att jag egentligen bara ville sitta ute i solen och dricka iskaffe. På vägen hem exploderade mitt huvud dessutom och således hade jag världens huvudvärk resten av dagen/kvällen. MEN efter ett avsnitt Doctor Who kom Gimli över på kaffe varpå jag fick lite extra energi så att jag orkade laga mat. Bästa. Hon gör mig så glad. 
 
Imorgon kommer Emelie hit. Fattar inte hur saknaden kan hinna växa sig så stor mellan gångerna. 
 
Jules | | Kommentera |

"Ditt skratt fyller upp lokalen"

Söndag, igen. Helgerna går så fort. Igår stökade jag av lite vettiga grejer (så som att diska världens största diskberg typ), öva inför tisdag och så. Sedan kom mamma och Ellie över, så fick dricka kaffe med mamsen vilket var mysigt. Vi försökte tillsammans förstå lite mer av ekonomi-delen jag ska gå igenom men no luck. Vissa grejer förstår jag bara inte? De är ju inte logiska. Sen när hon hade åkt hade jag världens beslutsångest för vad jag skulle göra resten av kvällen, samtidigt som jag visste att jag skulle vara ledsen och ångestig av att bara vara hemma. Så efter en stunds velande och argumenterande med mig själv skärpte jag till mig och sminkade mig. Åt lite mat, drog på mig mina busbyxor som inte har använts sedan nollningen i höstas. Sen kom Simon över och vid halv tio-tiden gick vi till Sjösjukan där vi mötte upp Alex och massa fler fina från Humanus. Det var härligt. Sjukan var som Sjukan alltid är: stökigt, lite väl mycket folk (kanske inte så konstigt en CSN-helg), högljutt och med dans på borden. Just dans på borden är ju i och för sig alltid najs. När det var så mycket kö till baren att jag inte ens orkade beställa en vatten kände jag dock att det var dags att gå vidare, men det var kö till Oleary's. Till Oleary's? Inte för att vara sådan men när är det någonsin kö in dit. Och kön till Krögers sträckte sig ända ner till mitten av Larmtorget i princip? Helt galet. Så jag gick hem. Kramade Alex hejdå, tackade för en fin kväll, pluggade in musik i öronen och traskade hem runt tolv. Ändå skönt. 
 
Idag har jag tittat på Doctor Who och gråtit lite till säsongsavslutningen för säsong två, gjort en budget för månaden och betalat lite räkningar, beställt hem linser, deklarerat, diskat och ångestat en hel del. Vet inte vad det är med mig. Måste vara för att jag har mens, blir så känslig och skör då. Vet inte ens vad jag har ångest för men den är där likförbannat. 
 
Borde laga mat. Öva lite mer inför tisdag. Men vill hellre ligga på soffan, titta på ännu mer Doctor Who och kanske gråta lite till. Hoppas ni har haft en fin helg. Puss.
 
Jules, Vin och dans | | Kommentera |
Upp