NYÅRSMÅLEN

Idag är det nyårsafton och jag hittade precis min anteckningsbok med mina mål för 2016.

Ett mål jag definitivt har klarat är att sluta röka! Har hittills sparat nästan 4000 kr och låtit bli att röka 1400 cigaretter. Det är sjukt. Det är sen den fjärde september. Herregu. Jag hade även som mål att träna upp ryggen men det är jag inte färdig med än. Jag började gå hos en sjukgymnast igen i höstas och det har hjälpt jättemycket, men jag har också därmed upptäckt att det är ett mycket större problem än vad jag ville inse från början. Måste lära mig att slappna av, att andas ordentligt, att stå rätt. Behöver bli av med spänningar som sitter fruktansvärt djupt, behöver stabilisera mina anklar och så vidare. Men! Det tänker jag fortsätta jobba med, såklart. 

Jag skulle också skriva och läsa mer. Skrivit har jag gjort, om än kanske inte riktigt lika mycket som jag hade velat. Läsningen har det dessvärre blivit ganska lite av, men det är ju det här med att vara trött på böcker efter all kurslitteratur, haha. Sen hade jag även som mål att ha roligt. Jobba på Cårhuset, umgås med kompisar och familj, se Mumford & Sons, gå ut och dansa och alltihop. Jobba på Cårhuset gjorde jag såklart innan va la ner, det enda jag egentligen gjort lite i år är att gå ut och dansa. Istället har jag shottat agwa och skrattat högt på Sjösjukan. 
 
MEN! Jag har ju såklart nya mål för 2017. Here it goes:
- Bli starkare i kroppen, genom sjukgymnastik, avslappning, eventuellt yoga och så vidare. 
- Läsa & skriva mer, igen. Har tänkt att jag ska åtminstone läsa alla de böcker jag har som jag inte har läst än och eventuellt även läsa om mina favoriter. Det lär väl bli en 30-35 böcker åtminstone vilket ändå känns ganska rimligt. Skriva gör jag på så många olika sätt, men kanske behöver jag hitta ett sätt som är mer konsekvent? Så att det faktiskt blir av. 
- Fortsätta vara rökfri. That goes without saying. Jag unnade mig två nya tatueringar när jag hade sparat 2000 kr på att inte röka, så jag får se vad jag gör när jag har kommit upp i en ännu lite större summa nästa år. Kanske en till tatuering, kanske en resa.
- Bli bättre på att laga mat. Bättre som i både bättre på själva matlagningen men också bättre på att faktiskt GÖRA det! Planera, handla, hitta najs recept, laga, äta. Jag är alldeles för dålig på detta, särskilt när jag bara lagar mat åt mig själv och inte åt någon annan. Måste börja fatta att även om jag äter ensam så är det värt att äta gott. 
- Sluta med min medicin. 2017 ska bli året då jag börjar ta hand om mig själv så pass väl att jag inte längre behöver några piller. Jag är medveten om att många behöver äta medicin jämt men jag tror inte att jag är en av dem. Jag vill åtminstone testa att vara utan dem, se hur det känns. Se om det går bra. 

Och det viktigaste av allt: bli min egen bästa kompis. Vara en queen som inte tar någon skit. Stå upp för mig själv. Göra saker som får mig att må bra och säga nej till saker jag inte vill göra. Ta hand om mig själv och min kropp. Låta mig själv vila och vara ensam när jag behöver det. Låta mig själv ta plats. Skratta mycket. Fortsätta med traumabehandlingen så länge som det behövs. Inte låta någon trampa på mig. Inte be om ursäkt för mina känslor. Säga ifrån när det behövs. Inte tvinga mig själv att ta debatten om jag inte orkar. Unna mig saker. Vara stolt och glad över att vara jag. Bli ännu bättre på att tycka om mig själv och min kropp. Bästa målet en kan ha, känner jag.

Inspiration, Jules, Listor | | Kommentera |
Upp