NYÅRSMÅLEN

Idag är det nyårsafton och jag hittade precis min anteckningsbok med mina mål för 2016.

Ett mål jag definitivt har klarat är att sluta röka! Har hittills sparat nästan 4000 kr och låtit bli att röka 1400 cigaretter. Det är sjukt. Det är sen den fjärde september. Herregu. Jag hade även som mål att träna upp ryggen men det är jag inte färdig med än. Jag började gå hos en sjukgymnast igen i höstas och det har hjälpt jättemycket, men jag har också därmed upptäckt att det är ett mycket större problem än vad jag ville inse från början. Måste lära mig att slappna av, att andas ordentligt, att stå rätt. Behöver bli av med spänningar som sitter fruktansvärt djupt, behöver stabilisera mina anklar och så vidare. Men! Det tänker jag fortsätta jobba med, såklart. 

Jag skulle också skriva och läsa mer. Skrivit har jag gjort, om än kanske inte riktigt lika mycket som jag hade velat. Läsningen har det dessvärre blivit ganska lite av, men det är ju det här med att vara trött på böcker efter all kurslitteratur, haha. Sen hade jag även som mål att ha roligt. Jobba på Cårhuset, umgås med kompisar och familj, se Mumford & Sons, gå ut och dansa och alltihop. Jobba på Cårhuset gjorde jag såklart innan va la ner, det enda jag egentligen gjort lite i år är att gå ut och dansa. Istället har jag shottat agwa och skrattat högt på Sjösjukan. 
 
MEN! Jag har ju såklart nya mål för 2017. Here it goes:
- Bli starkare i kroppen, genom sjukgymnastik, avslappning, eventuellt yoga och så vidare. 
- Läsa & skriva mer, igen. Har tänkt att jag ska åtminstone läsa alla de böcker jag har som jag inte har läst än och eventuellt även läsa om mina favoriter. Det lär väl bli en 30-35 böcker åtminstone vilket ändå känns ganska rimligt. Skriva gör jag på så många olika sätt, men kanske behöver jag hitta ett sätt som är mer konsekvent? Så att det faktiskt blir av. 
- Fortsätta vara rökfri. That goes without saying. Jag unnade mig två nya tatueringar när jag hade sparat 2000 kr på att inte röka, så jag får se vad jag gör när jag har kommit upp i en ännu lite större summa nästa år. Kanske en till tatuering, kanske en resa.
- Bli bättre på att laga mat. Bättre som i både bättre på själva matlagningen men också bättre på att faktiskt GÖRA det! Planera, handla, hitta najs recept, laga, äta. Jag är alldeles för dålig på detta, särskilt när jag bara lagar mat åt mig själv och inte åt någon annan. Måste börja fatta att även om jag äter ensam så är det värt att äta gott. 
- Sluta med min medicin. 2017 ska bli året då jag börjar ta hand om mig själv så pass väl att jag inte längre behöver några piller. Jag är medveten om att många behöver äta medicin jämt men jag tror inte att jag är en av dem. Jag vill åtminstone testa att vara utan dem, se hur det känns. Se om det går bra. 

Och det viktigaste av allt: bli min egen bästa kompis. Vara en queen som inte tar någon skit. Stå upp för mig själv. Göra saker som får mig att må bra och säga nej till saker jag inte vill göra. Ta hand om mig själv och min kropp. Låta mig själv vila och vara ensam när jag behöver det. Låta mig själv ta plats. Skratta mycket. Fortsätta med traumabehandlingen så länge som det behövs. Inte låta någon trampa på mig. Inte be om ursäkt för mina känslor. Säga ifrån när det behövs. Inte tvinga mig själv att ta debatten om jag inte orkar. Unna mig saker. Vara stolt och glad över att vara jag. Bli ännu bättre på att tycka om mig själv och min kropp. Bästa målet en kan ha, känner jag.

Inspiration, Jules, Listor | | Kommentera |

Linssoppa, skratt, tårar och allt det där

GOMORRON. Idag är det dagen innan nyårsafton och Julia är peppad på nytt år = Julia är glad. 

Jag ska jobba lite nu på förmiddagen men sen ska jag kompa pga ska till frissan. Ska äntligen fixa till barret lite, det är så himla slitet. Håller tummarna för att jag inte ballar ur och klipper av hälften dock, det finns en risk att det sker om än en liten. Jag vill ju spara långt men det tar sån tid. En tanke slog mig precis nu: långt hår på killar vs långt hår på tjejer är verkligen helt olika längder? En kille har långt hår om det når ner till axlarna typ? En tjej har knappt halvlångt då. Ah well. Jag vill att mitt hår ska gå nedanför tuttarna åtminstone? Men det lär ju aldrig hända. NOG OM MITT HÅR ingen bryr sig. 
 
Efter frissan ska mamma och Carl hämta mig för att börja flytta. Vi ska ta alla kartonger och mindre grejer idag så att vi bara har möblerna kvar på söndag. Detta innebär alltså att jag lämnar studentlyan? Lojs lämnade sin björngrotta och jag lämnar min rävlya. Tydligen är vi vuxna nu. Jag har bott här i snart tre år, det är helt galet vad fort tiden har gått egentligen. I det här köket har jag stått och kokat linssoppa och gråtit ner över spisen på grund av ett heartbreak. I den här lägenheten har jag lärt mig att sova ensam. Jag har legat på golvet och skrattat och jag har legat på golvet och gråtit. Jag har kommit hem stupfull och ändå envisats med att tvätta av mitt smink. Jag har suttit på balkongen med jackor och filtar och kedjerökt cigaretter när det har gjort ont i hjärtat. Jag har skriksjungit till Jessie J och skakat rumpa till Beyoncé. Skrivit uppsatser, druckit kaffe i mängder och legat i sängen flera dagar i sträck utan anledning att gå upp. Blivit kär och slutat vara kär, skrattat ikapp med tjejkompisar till sällskap av cider och vin.

Det känns lite sentimentalt att lämna, även om det också känns så himla bra. 

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, fortsätta jobba och sen göra mig i ordning och åka ner till stan. Puss. 
 
Jules | | Kommentera |

Sånt jag skrattar åt

Jag behöver en glädjeboost idag, och tänkte att det kanske andra också behöver. Det är en lite grå dag, jag jobbar hemifrån och varvar med att packa ner fler saker i flyttkartonger. Ikväll ska min syster sova över men hon kommer inte förrän sju. SÅ, därmed kommer här ett inlägg lastat med sådant som jag skrattar åt! 

Fandom, Jules, Listor | | Kommentera |
Upp