2018 - året som gått

Beskriv året med tre ord
Utmanande, sökande och svajigt

Så gick det med *karriären* under året
Haha alltså vet inte riktigt? Det har väl ändå gått bra även om jag har tagit en del svängar! Jobbade ju på Fryshuset i våras, fick ytterligare en tjänst i början av sommaren men insåg snabbt att jag inte mådde bättre av det eftersom jag tyvärr kände att organisationen i sig inte passade mig. Har jobbat mycket med Briljanta tillsammans, särskilt under början av året då jag och Alex genomförde Queens of Kalmar - vilket var asfett. Har sedan hållit några föreläsningar ihop med henne under våren och i höstas fick vi i uppdrag att genomföra fyra föreläsningar för vuxna (skolpersonal och föräldrar) angående pornografi och sexuellt våld. De ska vi hålla i januari! 

Började ju även plugga igen, till en magisterexamen i mediekommunikationsvetenskap. Känns kul. Har ändå klarat av nästan hela första terminen hittills så andra terminen bör ju också gå bra. 

Något utav det roligaste på hela året var när jag och Alex tog pressbilder inför Queens of Kalmar! 

Så gick det med relationerna under året
Jag och Emelie har hållit ihop trots ett ganska turbulent år. Det har skett många förändringar i vår tillvaro och båda två har i perioder mått väldigt dåligt och det har tyvärr gått ut över varandra. Men på något sätt har vi ändå lyckats ha överseende med det? Och försökt stötta varandra så gott vi har kunnat. Vissa kompisrelationer har väl "runnit ut i sanden", eller så har vi snarare växt ifrån varandra, medan andra har känts mer självklara. Som Bobski, som jag ringer upp när helst jag är ledsen i princip, trots att han flyttade till Karlstad för ett halvår sedan. Älskar att ha honom i mitt liv. I övrigt ser jag framemot att lära känna nya människor under 2019 och hoppas på att få hitta fler nära vänner. 

Ny person i mitt liv
Jag tror inte jag har börjat umgås med någon ny person det här året? Ännu ett tecken på att jag ska försöka träffa lite fler människor nästa år!

Bästa resan
Tror ändå det är när jag och Emelie spontanåkte till Skiathos. Vi hade bestämt oss för att inte åka iväg på solsemester i år, mest för att vi inte hade råd. Men så hittade vi en restresa för en hyfsat liten peng och bestämde oss för att åka ändå. Så skönt när båda två pluggar dessutom, det blev enkelt att vara spontan! Vi bokade kvällen innan vi skulle till Statement Festival, sedan när vi kom hem därifrån var vi väl hemma i en fyra dagar eller så innan vi for iväg till Grekland. Det blev en supermysig resa med en bra blandning av poolhäng, utflykter, god mat och massa böcker. 

Riktigt bra minne
När mina önskningar besannades och jag fick veta att Mumford & Sons skulle släppa ett nytt album. Ärligt är det lätt typ topp tre händelser under det här året?? Haha vad säger det om mig egentligen. Men också: när jag dansade med mina släktingar under mammas bröllop, när jag och Emelie åkte gummibåt från den stora båten in till stranden på Skopelos och när jag och Durne höll vår egna föreläsning under Queens of Kalmar-veckan. PLUS insåg nu: när jag, Emelie, Elin och Isak paddlade kanot i hur många timmar som helst. Mysigaste dagen. 

Röv-minne
När vi skrek på varandra och en inte visste ifall det skulle bära eller brista. 

Bästa köpet
Biljetter till Mumford & Sons i maj (!!!). Och denna gosiga jacka: 

Min stora musikaliska upptäckt
Måste nog säga Shirin pga såg henne live på Statement och hon var så jävla duktig.

Det såg jag på
Haha har sett så mycket det här året. Älskar att sträcktitta serier. 
Grey's Anatomy följer jag och Emelie så det har vi såklart sett även i år. The 100 tror jag det var i våras vi såg? Har tittat om Modern family. Kollat på Salvation och Under the dome - rekommenderar ingen av dessa eh. Blev förälskad i Brooklyn nine-nine. Följde Idol ganska noggrannt tills jag insåg att alla tjejer åkte ut en efter en vilket gjorde mig förbannad. Kollade på alla avsnitt av Atypical förra veckan och cravar redan MER. Har såklart tittat på Doctor Who cause I love it. Gav upp efter cirka två avsnitt: Crazy ex girlfriend och Friends from college. Även Dear white people men det var förmodligen för att Emelie inte tyckte den var bra och sen tog jag mig aldrig för att se den själv. Kanske ska göra det ändå!! Har även sett alla avsnitt av Cirkus Bagge, haha.

Det borde jag gjort mer av
Litat på min egen förmåga (...och därmed inte stressat upp mig så mycket i onödan) plus satt ner foten mot folk och varit ärlig utan att vara rädd för att skapa dålig stämning.

Det borde jag gjort mindre av
Skjuta upp grejer pga prestationsångest. Bättre att göra och eventuellt misslyckas, men det fattar ej mitt huvud

Största insikten under 2018
Att mina tankar bara är hypoteser och ingen sanning att rätta sig efter varför jag således inte alltid bör lyssna på dem (läxa från psykologis)

Det tar jag med mig in i 2019
HMM tror bara jag tar med mig att fortsätta med mina nya vanor, att agera efter mina värden gällande exempelvis miljön och således fortsätta försöka minska onödig konsumtion + göra saker jag vet att jag mår bra av i det långa loppet. PLUS att jag ska försöka skapa dålig stämning lite oftare = säga ifrån mer. 

Nu ska jag eventuellt ta en promenad och sedan hoppa in i duschen! GOTT NYTT ÅR.

Jules, Listor | | Kommentera |
Upp