Mpower, Queens of Kalmar och stress

HEJ.
 
Jag har haft en fantastisk jävla helg alltså. I fredags klev jag upp vid 04.00 för att kunna ta tåget vid 05 upp mot Stockholm. Väl där mötte jag hela Mpower-gänget varpå vi tillsammans åkte buss till Älvkarleö, cirka tre mil från Gävle om jag förstått det hela rätt, haha. Med min halvt jobbiga sociala ångest var det lite jobbigt att ha speed-dating på bussen, framförallt i kombination med en jävla trötthet och kallsvettningar på grund av just den. Hade sovit kanske 4-5 timmar under natten så kroppen var rätt mör. 
 
Väl framme vid herrgården vi skulle bo på blev vi indelade i våra rum och jag blev rumskompis med en tjej som heter Canab. Sedan åt vi lunch och därefter började själva utbildningen. Vi har haft diskussioner kring normer och makt, pratat om svartvitt tänkande, haft walk'n'talks, ätit massa god mat, diskuterat ännu mer, gjort gruppövningar, pratat krisberedskap, letat efter och skrivit ner våra egna kärnvärderingar och jag vet inte vad. Det var fantastiskt i alla fall. I fredagskväll var jag tyvärr tvungen att jobba, plus att jag var sjukt trött och däckade cirka halv tio, men i lördagskväll spelade vi spel och lekte lekar, hängde i allrummet allihopa och bara MÖS. 
 
Jag har alltså fått 14 nya kompisar, utspridda över Sverige, i olika åldrar, med olika erfarenheter och bakgrunder, fantastiska personligheter och underbara skratt. Och det bästa av allt är att vi har två helger till, nästa är i början på mars och jag längtar redan. Guuuu. Ryser typ när jag skriver detta. 
 
I övrigt fortskrider jobbet med Queens of Kalmar och det går både superfort och superlångsamt. Känns som att jag inte får något gjort alls medan jag i nästa sekund glömmer bort vad som är "kvar" att göra (citationstecken pga allt är fan kvar att göra egentligen, haha). Jobbet med Fryshuset fortskrider såklart också men det är sjukt mycket att göra där också. Roligt dock! 
 
Nu ska jag och Emelie äta mat för vi har lagat världens godaste lasagne. Ikväll ska vi eventuellt på bio och se Downsizing pga den verkar kul och vi behöver ha en riktig date night!! Bara mysa, hon & jag. 
 
Och en annan grej. Mitt mål just nu: lugna ner livet lite. Lugna ner mig själv lite. För annars kommer den här stressen typ ge mig en hjärtattack. Och det vill vi ju inte! 
 
PUSS.
 
Jules | | Kommentera |

Queens of Kalmar, ett möjligtvis sista besök på Sjösjukan och lite annat

Jag har slutat kunna sova. Eller åtminstone kunna somna om. De senaste veckorna har det varit helt omöjligt för mig att somna om när jag har vaknat på natten. Inatt vaknade jag vid halv fyra, behövde gå på toa, kom tillbaka till sängen och var klarvaken. Alla saker jag behöver fixa, vill göra, måste jobba med - allt bara snurrar i huvudet på mig. Som tur är fick jag ändå drygt fyra timmars sömn så det borde jag kunna överleva på. 
 
Idag ska jag i alla fall jobba, laga god mat och lägga upp ett par nya brallor jag införskaffade för någon vecka sedan. Har visserligen redan använt dem med hjälp av lite magi (och säkerhetsnålar), men eh. Ska ha dem på P3 Guld i helgen och då är det kanske värt att kunna skippa nålarna. Har också eventuellt kanske måhända beställt en sammetskimono som jag ska ha till. Hoppas bara den hinner komma. Men ja, P3 Guld kommer bli fett! Åker till Göteborg på lördag, möter upp Alex och går sedan med henne på förfesten och galan såklart. Men till galan kommer också Elin! Emelie jobbar under förfesten så när hela kalaset är slut ska vi sova på hotell. Krispiga lakan och hotellfrukost dagen efter, kan inte bli bättre. 
 
Jag har slutat jobba på lagret nu viket inte var en enda dag för tidigt. Eller, jag slutade egentligen i början av januari men jag har inte riktigt kommit ifatt än ändå. Jobbar ju halvtid med Fryshuset vilket är fantastiskt men det oroar mig ändå pga jag är ej rik. Har verkligen ingen aning om hur mycket pengar Briljanta tillsammans kommer dra in under våren heller. MEN, i mars anordnar i alla fall jag och Durne en festival ihop som vi kallar Queens of Kalmar. Det är en jämställdhetsfestival! Kvinnokraftsvecka! Inspiration! Föreläsningar! Mässa! Nattklubb! Det kommer bli så FETT! (Om en vill veta mer kan en gå in på Facebook och söka på just "Queens of Kalmar" så dyker ett event upp). 
 
I övrigt är alla mina dagar och helger helt fullsmockade fram till typ april? Alltså det är sjukt. Jag ska iväg på utbildning ovanför Stockholm, nästan uppe i Gävle, under tre helger (dock är den sista i slutet av april). Sedan ska jag även till Växjö-trakten eftersom min moster fyller år. P3 Guld i helgen. Emelie fyller år en helg. Vi ska iväg en vecka måndag-torsdag vilket innebär att jag kommer behöva jobba men också vara ledig helgen därefter för en har ju inte superbra batterier i den här lelle kroppen. Och sedan är det typ mars och Queens of Kalmar går av stapeln. Därefter kommer Lojs en helg också! 
 
Ska nog få ihop det. Måste bara komma ihåg att andas. Kanske dags att börja med lite mindfulness igen hörni. 
 
Alex och Izzas examensfirande var för övrigt hur mysigt och bra som helst. Minus alla snubbar men det är ju sen gammalt. Vi var i alla fall på Kallskänken och åt livets mat först, sedan tog vi oss till Sjösjukan där jag till och med fick dansa lite på borden. Drack sötsliskig alkoholfri cider, pussade på Emelie och tryckte bort tankarna om att Alex numera inte är Kalmarbo. Så tacksam över att jag hittade henne i Kalmars något röriga studentliv. Att hon gick med i Cårhusföreningens styrelse och att hon blev en av mina bästa vänner på hur kort tid som helst. Att hon är kvar. Att hon kommer fortsätta vara kvar. Hon är så bra. 
 
Jules | | Kommentera |

Torsdag 19.48

Jag satt här och skulle skriva en årsresumé på nyårsaftons dag. Finkammade min externa hårddisk efter bilder som väl kunde representera varje månad, de där guldklimparna en har, de extra fina stunderna eller dagarna. Men sedan spillde jag självklart kaffe på min dator och eftersom jag gjort det tidigare, vilket då slutade i total katastrof, var ju paniken ett faktum. 
 
Det verkar dock som om jag spillde så pass lite att det inte påverkar min lelle älskling. Sist råkade jag ju välta en kaffekopp så mer än halva innehållet åkte ut och liksom flöt över, och in i, datorn. Då ledde det till en reparationskostnad på drygt 17k, eller en ny dator, varpå mitt försäkringsbolag valde det sistnämnda. 
 
Den här gången verkar det som att den har klarat sig men en vill ju inte kasta sten i glashus. Jag la den åtminstone på tork i drygt ett dygn så jag hoppas att det gjorde susen. Någon årsresumé blev ju dock inte skriven. Alla bilder är utvalda nu, men just idag, just ikväll har jag ingen lust att komponera ihop dessa mastiga (men roliga) inlägg. 
 
Så. Jag tänkte bara säga hej såhär istället. 
 
Jag hade åtminstone en fin nyårsafton. Jag och Emelie var bara hemma, åt massa god mat, tittade på OC och gosade med katterna. Förvånansvärt nog hanterade de fyrverkerierna ganska bra, den mesta tiden var de faktiskt bara nyfikna. Satt i fönstret och tittade storögt ut på himlen, medan vi skålade i bubbel och pussades vid tolvslaget. 
 
I tisdags var jag tillbaka på lagret för att jobba varpå jag upptäckte att min önskan om att mina senare pass i januari gärna fick bli tagna av någon annan, hade beviljats. Så det innebar att jag igår jobbade min sista dag där, såvida jag inte blir inringd åtminstone. Men då kan jag såklart säga nej om jag inte kan. Och tur är det, för herregu vad mycket annat som min kalender börjar bli full av. Det är jobb, såklart, men också planeringsmöten och träffar med mitt egna företag, frisörtid, kompisdejter, resor och annat kul, och utbildningar. 
 
Bland annat kommer Alex hem till Kalmar igen nästa vecka för att ta examen. Då blir det examensmiddag med påföljande utgång, och examensceremoni två dagar därefter. Sedan åker jag till Göteborg och möter upp sagda person den 20/1 för P3 Guld. Emelie ska jobba på förfesten och jag blev sugen på att joina hela kalaset, vilket Alex nappade på. Dessutom kommer Elin också, men inte förrän till själva galan. Sedan ska jag och Emelie tydligen iväg på en hemlig tripp i början på februari som hon har planerat helt och som jag inte har någon aning om alls. Mer än vilka dagar det gäller. Det blir kul, hur eller hur, det är jag säker på.
 
Jag hoppas att det här blir en fin vår. Jag behöver det. 
 
Jules | | Kommentera |
Upp