2016 i en lista

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag tog en kandidatexamen, vilket jag definitivt aldrig har gjort förut. Jag såg Mumford & Sons live! Ibland börjar jag gråta när jag tänker på det för det var så jävla fint.

Vilka länder besökte du?
Zero länder. Jag har bara varit i Sverige, så himla tråkigt! Det längsta jag har åkt är Göteborg och Malmö. Hoppashoppas jag kommer iväg någonstans nästa år.

Utsikten från hotellet i Malmö när jag var på konferens med jobbet.  

En mobilanteckning:

Första citatet yttrades när jag och Louise skrev vår B-uppsats i slutet på höstterminen, över jul och nyår förra året alltså. Vi skrev om jämställdhet och mångfald i Public Service och analyserade Morgonpasset i P3's gästdel. Andra citatet yttrades någon gång i våras när jag diskuterade smink med en kompis, haha. Tredje citatet yttrades någon gång i somras när jag och en kompis diskuterade någon som dykt upp på hennes Tinder. Vi kom sedan fram till att ett ligg inte nödvändigtvis behöver innebära att prata, men att hon borde ha detta i åtanke ändå (!!).

Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?
Resor! Och lite mer meningsfullhet och glöd tack. Och gärna lite mer pengar, haha. 

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
Artonde mars för att det var en av de roligaste kvällarna någonsin. Andra april för det var sista öppetkvällen på Cårhuset. Tredje juni pga tog examen då. Fjärde september pga slutade röka då!

En gång du grät:
Well, om en tittar på bilden från sista öppetkvällen ser en mig längst bort på bardisken med en bekymrad min och tårar överallt. Grät även några gånger på väg hem från Växjö när jag pendlade dit i början av hösten för att läsa Genusvetenskap, för tåget var alltid försenat och smockfullt och varmt. Det var jobbigt. Har gråtit på grund av vidriga baksmällor. Har gråtit för bråk som gjort ont. Har gråtit för att tiden går för snabbt och också för att den går för långsamt. Har även gråtit för att en kompis fångade Charizard och la upp på Facebook men jag var i en annan del av stan då? Rimligt. 

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Att jag tog examen och att jag började jobba på Drivhuset! 

Jag och Lojs när vi höll tal på vår examensceremoni.

Och din största framgång privat?
Att jag började gå hos en psykolog som är specialiserad på trauma. Att jag slutade röka. Att jag började må lite, lite bättre. Att några av mina triggers börjar försvinna. Att jag numera kan prata om det som gör så jävla ont utan att tappa andan. Att jag bara har haft ett fåtal flashbacks under hela året. 
 
Bästa läsupplevelse?
Björnstad av Fredrik Backman, helt klart. Längtar till nästa! Måste nog läsa om den snart. Grät mig igenom hela boken i princip.

Bästa tv-serie?
Doctor Who! Började ju titta på detta i höstas och har sett säsong 5-9. Tänkte se säsong 1-4 innan jag fortsätter med säsong 10 när den kommer ut, men blev ju tipsad om att inte börja med säsong 1 för att den tydligen inte är lika bra. Är redan benägen att hålla med, då säsong 5-7 var bäst (Matt Smith som The Doctor <3). Annars är ju Blacklist fortfarande en favorit, likväl som Sherlock! OFC. Snart smäller det. När jag behöver skratta tittar jag på New girl eller Modern family. 

Bästa film?
Fantastic beasts and where to find them ligger självklart i topp. How to be single var ju en skrattfest som heter duga också! 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?
Cheap thrills med Sia - för alla dagar och kvällar med Lojs, Formation och ex antal andra låtar med Beyoncé - för alla stunder då en behöver pepp, The show must go on - för att den spelades som sista låt på sista öppetkvällen på Cåris när vi stod och satt på bardisken och dansade/grät/kramades, Rose tattoo - för alla kvällar på Sjösjukan, Starkare med Ana Diaz - för att den har gått varm hela året och Iris sa att hon alltid tänker på mig när hon hör den, When we were young med Adele - för att den också har spelats flitigt och är så jävla fin.  

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag vill säga att jag var gladare men jag har också haft avgrundsdjupa dalar. Det fanns ju anledningar till att vi körde carpe yolo hela jävla våren, och för min del var det inte på grund av att jag var överlycklig direkt. Det fanns också många kvällar och nätter i somras/början av hösten då jag låg och skakade i min säng av panik och tårar. Men jag har blivit så mycket starkare det här året. Har tagit mig igenom jobbiga saker, har börjat bearbeta och har blivit bättre på hantera allt. Därför vill jag ändå säga att jag har varit gladare, för allt det jobbiga har också kantats av extremt fina och roliga stunder, då mitt skratt har ekat över Kalmars gator och då mina ben har dansat sig igenom lördagsnätter, vardagar, examen, en sommar full av Pokémon och en ändå ganska fin höst. Livet har liksom börjat ordna upp sig lite och vad skulle kunna göra mig gladare än just det. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Läst böcker och skrivit. Tagit hand om min kropp lite mer. Umgåtts mer med familjen. 

Den maträtt du åt oftast 2016?
Lätt pasta med röra, oftast bestående av soltorkade tomater, kräm fräsch med smak av basilika och quornfilé/kyckling.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Käkade frukost på Espresso House med Maggie och Fredrik, drack kaffe med Eddie och blev sedan bjuden på middag hos Maggie och Fredrik inklusive lite rödvin. Det var bara en vanlig tisdag men den var väldigt fin ändå.

Högsta önskan just nu?
Att jag får ännu mer stabilitet i mitt mående, tror jag. Att terapin hjälper ännu mer, att jag kan sluta med mina mediciner och att jag börjar må ännu bättre. Därefter önskar jag att jag hittar något som gör att jag känner att jag bidrar med något, förändrar något. Gör någon slags liten skillnad. PLUS att få åka iväg, helst till Cypern, helst i minst två veckor och helst med bra sällskap. Tack. 

Vad fick dig att må bra under 2016?
Mina vänner, roliga kvällar på Sjösjukan, mina syskon, att skaffa fler tatueringar, att sluta röka, psykologis, min katt, att jag fick ett jobb och promenader med min lista krossa patriarkatet i öronen. 

Vem saknade du?
Saknade Alex som fan i somras när hon var hemma i Kungsbacka. Annars vet jag inte? Har saknat min familj när jag inte träffat dem på ett tag. 

Vad är du mest stolt över?
ATT jag tog min kandidatexamen efter tre års slit, att jag slutade röka och alla gånger jag har sagt bitch please eller FOCK OFF när någon har varit dum i huvudet + alla gånger jag har avfärdat snubbiga snubbar med en vass kommentar och sen vänt på klacken och gått därifrån. 

Jules, Listor | |
Upp