Ronneby Brunn

Vi går upp tidigt, Emelie vet inte varför mer än att vi ska åka iväg. Jag har sagt åt henne att packa ner bikini, men när vi kvällen innan ska packa ihop våra saker är hon trött från jobbet så jag får välja kläder. Lägger fram outfits för att åka, för kvällen och för nästa dag. Packar ner bikinin bredvid min egen. Vid halv tio åker vi från Kalmar. Vi kommer ut på E22:an och kör mot Karlskrona. Det vet inte Emelie förrän vi är nästan framme och jag ber henne att hjälpa mig hitta parkering. Det blir i ett någorlunda tomt parkeringshus där de spelar musik på hög volym. Vi tar trapporna upp till butikerna. Jag ser Lyko och blir glad, behöver ju nytt schampoo. Får hjälp av personalen när jag ber om det, blir rekommenderad ett schampoo för slitet hår. Läser på ingredienslistan och hittar inte en enda protein. Viskar i Emelies öra att vi ska gå, sedan tar vi oss ut på gågatan. Efter en stund i värmen är det dags för lunch, men restaurangen vi siktar in oss på öppnar inte förrän vid tolv. Istället tittar vi på alla imponerande byggnader på Stortorget, innan vi slår oss ner på en bänk och väntar medan vi blir varma i våra jeans och sneakers. Maten är åtminstone värd att vänta på: halloumiburgare för Emelie och kycklingfilé för mig. Fantastisk tzatsiki dessutom. Efter lunchen går vi en sväng till på stan, innan vi cirkulerar Karlskrona stad en stund med bilen för att därefter köra vidare.
 
Emelie vet ännu en gång inte var vi ska hamna och jag vet knappt hur jag ska köra. Kan inte gärna be henne hantera kartläsningen. Till slut kör jag i alla fall av motorvägen på förmodligen fel avfart, men vi hamnar rätt till slut ändå. Vi kommer till Ronneby Brunn där vi ska spendera eftermiddagen, natten och nästkommande morgon. Vid poolområdet är det fullt med folk och skrikande barn; det är ju lördag, sommar och soligt för första gången på evigheter. Så vi gör det enda rätta: går till spa:t. Där badar vi i den varma inomhuspoolen, bastar, badar jacuzzi utomhus och pussas. Njuter av solen på en liten uteplats och aktar oss för att halka på golvet vid poolen. När fingrarna har blivit russin för länge sen går vi tillbaka till vårt rum, duschar och gör oss i ordning. Sedan äter vi en middagsbuffé som kunde ha varit tio gånger bättre (faktiskt), men därefter tar vi bilen till Maxi för vindruvor, choklad och chips. Tittar på Sommarkrysset från hotellsängen, börjar titta på Armageddon men huvudvärken hos mig tar överhanden så vi slocknar innan elva. Kanske till och med innan tio? Jag vet knappt. Jag vet bara att jag älskar att få somna bredvid henne, oavsett om det är hemma eller i en hotellsäng.
 
Nästa dag äter vi alldeles för mycket till frukost, där äggröran får bra betyg och vi lyckas hitta pannkakorna trots att de står helt avsides från allt annat. Mätta och belåtna tar vi en liten vilostund på rummet igen. Det kan ju vara det bästa? Att gå och lägga sig igen efter frukost, menar jag. Efter utcheckning kör vi hemåt där vår saknade lille katt väntar. Så himla fint dygn. 
 

Jules, Sånt som är fint | |
Upp